Pressmeddelande: Gröna tankesmedjan Cogito får ny chef: “Vi är motsatsen till Bulletin”

Han kommer närmast från arbetet som medarbetare till Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi men är även verksam som frilansskribent. Han vill bygga upp Cogito från grunden.  

– Man kan säga att vi är motsatsen till tidningen Bulletin. Vi kommer inte lansera oss med buller och bång, stort startkapital och stjärnskribenter. Vi ska bygga från grunden. Vi har ont om pengar, men vi har gott om miljöaktivister i alla åldrar som brinner för gröna idéer. 

Tankesmedjan hoppas nu att grön opinionsbildning ska ta mer plats i debatten. 

– Den gröna idéutvecklingen måste bli modigare. Vi har testat business-as-usual, men med lite grön färg i kanten. Någon måste våga prata om en mer fundamental omställning av samhället.

Cogito startades 2005 och är en grön oberoende tankesmedja. Tankesmedjan samarbetar med europeiska tankesmedjor som Heinrich Böll Foundation och Green European Foundation. Henrik Jalalian hoppas på att Cogito kan växa mer framöver. 

– Steg ett är att ta mer plats i debatten. Cogito ska stå för en bred samling av gröna idéer, som visar vilken bred kyrka den gröna rörelsen faktiskt är.

Kontakt: 

Henrik Jalalian, Verksamhetsledare Tankesmedjan Cogito

Henrik.jalalian@cogito.nu

073-8162528

Cogito är en oberoende grön tankesmedja med syfte att främja grön och ekologisk debatt och idéutveckling. Cogito arbetar för att bredda och fördjupa samhällsdebatten samt att lyfta fram onstruktiva idéer och konkreta exempel som visar att ett hållbart samhälle finns inom räckhåll.