Cogitoakademin

Cogitoakademin är en utbildningssatsning som riktar sig till dig som är mellan cirka 20 och 28 år och intresserad av grön ideologi och politik. Det är en spetsutbildning för dig som vill bli bättre på att skriva politiskt, kommunicera effektivt och lära dig mer om de stora ideologierna.

Förstå den politiska processen

Bland talarna från tidigare år hittar vi Mona Sahlin, fd partiordförande för Socialdemokraterna, Maria Wetterstrand, fd språkrör för Miljöpartiet, Mattias Svensson, liberal debattör och Per Gahrton, fd språkrör (mp).

Utbildningen omfattar fyra helger från mars till september. Utöver det gör vi en resa till Bryssel tillsammans i slutet av november. Vid träffarna varvas föreläsningar med seminariediskussioner och gruppövningar. Akademin grundades av Maria Wetterstrand och Lorentz Tovatt och projektleds av Lorentz tillsammans med Magda Rasmusson, Tomas Melin och Annika Jacobson.

Datum för helgträffarna under 2020:

20 - 22 mars - Ideologi

En djupdykning i den gröna ideologin och en översikt av de stora ideologierna: liberalism och socialism.

24 - 26 april - Policy

Hur skapar vi politik och policy från vår ideologi? Vilka är framtidens lösningar?

29 - 31 maj - Opinionsbildning

Hur vinner man gehör för sina idéer och förslag? Lär dig att skriva politiskt.

18 - 20 september - Examenshelg

Till denna helg ska varje deltagare ha skrivit sin examensuppsats i form av en essä, politisk rapport eller en kommunikationsplan.

26 – 29 november - Brysselresa

Ansökan till akademin

Kriterier för sökanden: Akademin riktar sig till dig som redan har erfarenheter av engagemang eller studier med koppling till grön ideologi eller politik. För att söka måste du kunna delta på alla träffarna (Brysselresan är inte obligatorisk, men helgträffarna ska du delta på). Hela kursen kostar 1000 kronor. Då ingår alla föreläsningar och mat, men inte boende och resor (träffarna hålls i Stockholm). För Brysselresan ingår boende och resa. Det finns möjlighet att ansöka om stipendium.

Sök senast 19 januari. Såhär gör du:

Skicka ditt CV och en text (ca en A4) om vad grön ideologi innebär för dig. Motivera också kortfattat varför du vill gå akademin. Maila detta till lorentz.tovatt@gmail.com. Sista ansökningsdatum är 19 januari.