Panelsamtal: Tillväxt - bra eller dåligt för hållbar utveckling?

Välkommen till livesamtal där den gröna tankesmedjan Cogito lanserar nya rapporten Tio tankar om tillväxt, skriven av nationalekonomen och miljöforskaren Mikael Malmaeus. Här samtalar han med Klas Eklund och Magda Rasmusson, modererat av Maria Wetterstrand.  


När vaccinen når allt längre ut i samhället kan vi förvänta oss en återhämtning av ekonomin. EUs gröna giv är bara ett exempel på hur vi ska investera oss ur krisen men innebär detta att vi också kommer hålla oss inom planetens gränser?

Diskussioner om hållbarhet och tillväxt fastnar ofta i förvirring och låsta positioner, så syftet med den här rapporten är att klargöra vad det bör finnas samsyn kring och var de verkliga konfliktlinjerna går i tankar om tillväxt. 

Tid: Onsdag 24 mars kl. 18.00-19.00


Mikael Malmaeus är författare till rapporten och styrelseledamot i Cogito. Ekonom och miljöforskare på IVL, Svenska Miljöinstitutet. Författare till böcker som ”Ekonomi för Antropocen” (2018) och ”Tillväxt till varje pris” (2013).

Klas Eklund var tidigare chefs- och seniorekonom på SEB och rådgivare till EU-kommissionens ordförande, författare till böcker om tillväxt, klimat, med mera.

Magda Rasmusson är ekonom och politiskt sakkunnig till finansmarknadsministern, tidigare språkrör för Grön Ungdom.

Maria Wetterstrand är VD för Miltton Europe i Bryssel, hållbarhetskonsult, public affairs-konsult och samhällsdebattör, tidigare språkrör för Miljöpartiet och styrelseledamot i Cogito.