Gustav Fridolin och Maria Ferm tar över grön plantskola

Cogitoakademin, en spetsutbildning för framtidens gröna opinionsbildare, får nya rektorer. Det blir Miljöpartiets tidigare språkrör Gustav Fridolin och den tidigare statssekreteraren Maria Ferm som tar över den gröna plantskolan. 

Cogitoakademin riktar sig mot individer mellan 20 och 30 år som är intresserad av grön ideologi.  Syftet är att skapa färdigheter i politiskt skrivande, effektiv kommunikation och förståelse av viktiga ideologier. Hittills har över 100 studenter utbildats, som senare blivit aktiva som politiker, aktivister, ledarskribenter, tankesmedjor och som politiskt sakkunniga. Cogitoakademin är en utbildning som arrangeras av den gröna tankesmedjan Cogito.

Lorentz Tovatt, akademins avgående rektor, delar, "Vi är så stolta över dessa år och imponerade av alla duktiga studenter. Det är vemodigt att lämna, men tryggt att Gustav och Maria tar över."

Magda Rasmusson, också före detta rektor, tillägger, "Att vara rektor för Cogitoakademin har varit fantastiskt, och jag är stolt över akademins bidrag till den gröna idéutvecklingen."

Gustav Fridolin och Maria Ferm ser fram emot sitt nya uppdrag:

 "Det ska bli så kul att göra grön folkbildning med nyfikna människor som vill utvecklas i sitt sätt att vara med och förändra världen. Lorentz och Magda har etablerat Cogitoakademin som en självklar del av den svenska idéutvecklingens ekosystem. Vi är hedrade att få utveckla vidare akademin, vill jobba för att bredda målgruppen och satsa lite mer på kunskap om hur man bygger rörelse.”

Om Cogitoakademin: 

Grundad av Maria Wetterstrand och Lorentz Tovatt, är Cogitoakademin en ledande institution inom grön ideologi och politik, med fokus på att utbilda och inspirera framtidens ledare. Akademin har de senaste åren drivits av Lorentz Tovatt och Magda Rasmusson. Akademin erbjuder fyra helger med intensiva kurser från februari till september, inklusive en resa till Bryssel. Ansökningsprocessen kräver ett CV och en motiverande text.