Ny bok: Gröna tankar om skolan och framtiden

2014-04-30

Gröna tankar om skolan och framtiden
Per Olsson

Efter två mandatperioder i Stockholms stads utbildningsnämnd delar Per Olsson med sig av sina tankar om skolpolitik och grön ideologi. Med ett tydligt engagemang för såväl elevernas som lärarnas och skolledarnas arbetssituation ställer han frågor om vad som är viktig kunskap idag och i framtiden.

Boken är ett försök att förklara vad en grön skolpolitik är och kan vara för dem som jobbar i skolan, i utbildningssystemet eller på andra sätt är intresserade och involverade i skola och skolpolitisk debatt. Där socialdemokratin ser utbildning som en väg till jämlikhet ser liberalerna utbildning som ett sätt att nå frihet. För de gröna blir skolan en central del av omställningsrörelsen, för omställningen till en hållbar och fredlig värld är i praktiken omöjlig om inte också utbildningssystemet inkluderas i det politiska arbetet.

Boken belyser frågor som: Vad innebär globaliseringen för våra skolor? Bör miljö bli ett eget ämne i skolan? Hur mäter vi framsteg i skolan bortom PISA-resultaten? Vad innebär decentralisering i skolan idag?

Boklansering: Boken kommer att lanseras på ett mingel den 13 maj kl 17 -19 på caféet Coffice på Tjärhovsgatan 5 i Stockholm. Läs mer om boklanseringen här.

Beställningar: Betala in 100 kr på Cogitos PG 42 24 64 - 8. Boken skickas till din folkbokföringsadress, som vi automatiskt får från Plusgirot. Om du vill att boken ska skickas till en annan adress, var god ange denna i meddelanderutan. Skriv även "Skola" samt din epostadress i meddelanderutan. Vid beställning av flera exemplar, maila din beställning till info@cogito.nu

Is actually this four games av Bobbyabamy (inte verifierad)

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><img><p>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Mer information om formateringsmöjligheter

Marléne Tamlin

Marléne Tamlin

Christer Sanne

Christer Sanne
Lotta Hedström

Samtal om tillväxt

I frihandelns goda namn

Klimatmålsinitiativet

Den gröna tankesmedjan Cogito
Pustegränd 1-3, 118 20 Stockholm | Webbredaktör: Martin Nilsson | Ansvarig utgivare: Katarina Wangler Björk |